Alle orders worden direct verwerkt. De bezorgdiensten hebben het druk, je pakket kan wat vertraging hebben.

Relaxt weer aan het werk

Je hebt er maanden naartoe geleefd. De hangmat heeft overuren gedraaid en de meest ingewikkelde beslissing die je de afgelopen weken moest maken, was: wat eten we vandaag? Maar de vakantie is nu echt ten einde. Dat betekent: terug aan het werk. Nu zullen weinig mensen juichend hun bed uitspringen wanneer de wekker weer voor de eerste keer gaat. Met deze post-vakantie werktips kun je rustig opstarten en blijf je zo lang mogelijk in relaxstand.

Begin rustig

Je vakantie is voorbij, de plicht roept. Maar dat betekent niet dat je jezelf meteen in de hoogste versnelling moet gooien. Dat is ultiem zonde van de relaxte vibe die je tijdens je vakantie zo zorgvuldig hebt opgebouwd. Begin daarom rustig aan. Misschien denk je op de laatste dag van je vakantie al: ik moet toch weer aan het werk, dus ik kan het beste maar meteen beginnen. Fout! Acclimatiseren is belangrijk om post-vakantieblues te voorkomen. Gun jezelf een paar dagen om bij te komen van de vakantie. Pak je koffers uit, maak het huis op orde en leef rustig naar de eerste werkdag toe.

relaxt weer aan het werk 

Geen mailstress

Je zit op je bureaustoel en met trillende vingers open je je mailbox. Zwetend zie je de ongeopende mails je mailbox binnenstromen. Help! Een overvolle mailbox: het is stressveroorzaker nummer één. Maar laat je niet gek maken; dit is een kwestie van schiften. Begin bij de meest recente berichten; de kans is groot dat deze volgen op oudere berichten die je dan niet meer hoeft te lezen. Lees het mailtje en beslis meteen of dit nu afgehandeld moet worden, in de prullenbak mag of doorgestuurd kan worden. Dat kun je vervolgens meteen doen. Kan het mailtje later worden afgehandeld, plaats het in een map met duidelijke naam, zodat je hem later goed terug kunt vinden.

Terug aan het werk zonder mailstress 

Plan iets leuks

Niets motiveert beter iets leuks in het vooruitzicht hebben. Dus zorg ervoor dat je het meteen na de eerste werkweek een leuk uitje of romantisch etentje plant. Nog beter: boek meteen een volgende vakantie. Dan heb je iets om naartoe te leven en kun je alvast genieten van de voorpret.

Voorkom vakantieblues en plan een nieuwe vakantie 

Houd vakantiegewoonten vast

Houd de positieve energie van de vakantie vast door het buiten werkuren zo gezellig en relaxt mogelijk te maken. Wat vond je tijdens de vakantie zo fijn? Probeer dat in je gewone leven ook te doen! Bijvoorbeeld door wat vaker de televisie uit te laten, meer te wandelen of te fietsen, of tijd te ‘verkwanselen’ door te luieren in je hangmat - waar je op je vrije dag uiteraard een heerlijke siësta in houdt! Probeer ook eens dezelfde wijn te kopen als tijdens je vakantie en eet er die heerlijke tapas of Duitse braadworst bij. Zo kun je die relaxte vakantiestemming misschien wel vasthouden totdat de volgende vakantie weer voor de deur staat!   

Houd het vakantiegevoel vast 

Blijvende blues of niet?

Wanneer het maar niet lukt om de somberheid te verdrijven en je op het werk down blijft voelen, vraag jezelf dan het volgende af:

>> Kan ik goed relaxen?

>> Ben ik gelukkig op het werk?

>> Kies ik de juiste, leuke vakantie?

>> Zit er niet teveel tijd tussen mijn vakanties?

>> Is mijn vakantie lang genoeg?

Als je iets met ‘nee’ moet beantwoorden, kijk dan eens kritisch of je aan deze situatie iets kun veranderen. Want iedereen die maar één keer per jaar één week op vakantie gaat en zijn werk ook nog eens vervelend vindt, zal zich ook buiten de vakantieperiode om somber voelen. Mocht je deze vragen met ‘ja’ kunnen beantwoorden, bedenk dan dat iedereen zich na de vakantie een beetje down voelt. Maar met bovenstaande tips is dat gevoel zo verdwenen!