Op een (bijna) onbewoond eiland...

Wat is de wereld toch mooi. Alleen jammer dat soms zoveel mensen tegelijk van dat ene mooie plekje willen genieten! Daarom zochten wij de mooiste, meest geïsoleerde en vredige paradijsjes voor je uit. Neem je hangmat mee en speel voor een relaxte Robinson Crusoe op één van deze (bijna) onbewoonde eilanden.

 

Ha’apai eilanden, Tonga

Van de 62 tropische eilanden in de Stille Oceaan worden er maar 17 bewoond. De eilanden, waarvan sommige vulkanisch, beschikken over levendige riffen met roze koraal en prachtig helderblauwe lagunes. Met uitzicht op een rokende vulkaan en je voeten in het zachte witte strand vergeet je heel snel de wereld om je heen.

Ha'apai eilanden Tonga

 

De Straat Torres eilanden, Australië

De Straat Torres scheidt het noordelijkste puntje van Australië van het eiland Nieuw-Guinea. In deze straat van ongeveer 150 kilometer breed drijven 274 idyllische kleine eilandjes, waarvan er maar 14 zijn bewoond. In de zee kun je langs koraalriffen duiken en tussen de zeeschildpadden zwemmen. Kijk wel uit, want hier leeft ook de zoutwaterkrokodil; het enige aan dit Australische paradijsje dat minder relaxt is.

Straat Torres Eilanden Australie 

 

Yaeyama eilanden, Japan

In het uiterste zuidwesten van de Japanse archipel liggen de meest geïsoleerde eilanden van Japan. De Yaeyama eilanden liggen zelfs zo ver weg dat het Japans hier de tweede taal is. Het eiland Yonaguni heeft zijn eigen inheemse taal het Yonaguni en op de rest van de eilandengroep spreekt men het Yaeyama. Belangrijkste attracties op deze eilanden: duiken en serene rust.

Yaeyama eilanden Japan 

 

Ssese eilanden, Oeganda

Pas sinds zeer recentelijk zijn deze eilanden in het Victoriameer per veerboot toegankelijk gemaakt voor toeristen. Dat betekent dus maagdelijke witte stranden met tropische jungle in het achterland, onaangetast door het toerisme. Slechts de helft van de 84 Ssese eilanden wordt bewoond.

Ssese eilanden Oeganda 

 

Monuriki Island, Fiji

Het piepkleine Monuriki Island, dat behoort tot de Mamanuca Islands van Fiji, vormde het decor van film ‘Cast Away’ met Tom Hanks. Dat gegeven heeft het onbewoonde eiland helaas wel wat van zijn rust en stilte gekost. Maar ondanks de toename van toeristen, blijft Monuriki een prachtig afgelegen eiland, waarvan de bijna uitgestorven gekamde Fijileguaan en de karetschildpad de voornaamste inwoners zijn.

Monoruki Island Fiji

 

Gilberteilanden, Kiribati

In 1788 ontdekte de Britse kapitein Thomas Gilbert deze ringvormige reeks koraaleilanden in de Grote Oceaan. Hoewel zwaar bevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog, tref je op deze eilanden nog vrijwel dezelfde verstildheid en vredigheid aan als kapitein Gilbert toen hij ruim twee eeuwen voet aan dit paradijselijke land zette.

Gilberteilanden Kiribati

 

Mu Ko Ang Thong - Thailand

Dit ultieme paradijs was naar verluidt de inspiratie voor het boek van de film ‘The Beach’. Dit nationaal park in Thailand bestaat uit 42 eilandjes omringd door een turqoizen zee en dicht begroeid met regenwoud, waarin zich tal van verborgen lagunes en grotten bevinden. Het park is uitsluitend bedoeld voor dagtrips, maar neem je hangmat mee en je kunt hier op verzoek een nachtje blijven. Er is op één van deze 42 eilandjes vast een ultieme hangplek te vinden, met uitzicht over zee en niets dan de tropische geluiden uit het regenwoud op de achtergrond.

Mu Ko Ang Thong Thailand