Hoe staat het met de hangmat op de kampeerplaats

Men neme een hangmat en een camping en ziedaar: de ideale vakantie. Uiteraard kun je zelf je hangmat meenemen om bij de tent of caravan op te hangen, maar er zijn ook steeds meer campings die zelf een hangmat aanbieden. En dat kan op allerlei manieren.

Hangmatten lounge

Op de Italiaanse camping ‘Lago di Levico’ is er een houten ‘Hangmat Lounge’ gebouwd, speciaal voor jongeren. Zeg maar een soort moderne, tropische jeugdherberg. De rietgedekte houten lodge is twee verdiepingen hoog, met op de begane grond hangmatten die als slaapplaats kunnen dienen. Ook beschikt het gebouwtje over een keuken, ijskast en stroom. ‘Voor de voldoening van de personen die alleen reizen of in gezelschap maar graag andere reizigers wil leren kennen en deze ervaring samen willen delen’, aldus de website van de camping. Daarbij is de Hangmat Lounge ideaal voor jongeren die alleen kamperen, maar van wie de ouders graag nog een oogje in het zeil willen houden.

hangmatten lounge

Hangmat op de kampeerplek

Op de camping De Lakens bij Bloemendaal aan Zee kun je speciale relaxplekken boeken. Een ‘Relaxplace’ is niet alleen op een mooie rustige plaats gelegen, je hebt ook beschikking over een eigen water- en rioolaansluiting en elektra. Zelfs de krant wordt elke dag bezorgd! Deze kun je dan weer in de hangmat op je luxe kampeerplaats lezen. Ook de ingerichte tenten, strandhuisjes, trailers en ‘backpack shacks’ op deze camping zijn allemaal voorzien van een hangmat. En dat blijkt dat meestal het geval te zijn, ook bij andere campings. Bij de luxe ‘Lakeview Lodge’ op recreatiepark TerSpegelt in Brabant bijvoorbeeld maakt een hangmat het comfortabele plaatje af. Heeft een hangmat op Nederlandse campings vooral een luxe imago, in de hetere landen aan de Middellandse zee is een koele loungeplek zeker geen overbodige luxe. Zo vind je op de Italiaanse camping ‘San Procolo’ standaard een schaduwplek met hangmat op de kampeerplaats.

Hangmat als optie

Bij camping ‘Het Goede Leven’ in Brabant is kamperen op maat het sleutelwoord. Hier kun je de kampeerplaats helemaal naar wens laten inrichten. Eén van de opties is een hangmat bij de plaats. Ook op de Franse camping ‘Ambiance’ is er een hangmat (met standaard) te huur. In Suriname is het op de camping Palulu zelfs mogelijk om omgeven door het witte savanne zand in een hangmat te overnachten. Deze mag je zelf meebrengen, maar er zijn ook hangmatten inclusief klamboe op de camping te huur. Dat is pas echt kamperen in de natuur!

Glamping

Glamping is dé kampeertrend en de luxueus ingerichte tenten, safaritenten en lodges schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. De kans is groot dat je bij het huren van zo’n accommodatie ook met een hangmat wordt verblijd. Veel minder vaak zie je de mogelijkheid om een hangmat ‘los’ te huren bij een gewone kampeerplaats. Dus ga het het liefst ‘old skool’ kamperen, pak dan voor de zekerheid je hangmat in, zodat je altijd zeker bent van je relaxplek in de schaduw!