Alle orders worden direct verwerkt. De bezorgdiensten hebben het druk, je pakket kan wat vertraging hebben.

Elk seizoen een vakantiegevoel

Dat je lekker kunt luieren in een hangmat als het hoog zomer is, ligt voor de hand. Maar dat een hangmat het hele jaar door ontspanning kan geven, horen we terug van onze klanten. Natuurlijk speelt smaak een rol of je hem liever in de lente, zomer of herfst ophangt, maar met een beetje creativiteit kun je ook in de winter prima van een hangmat genieten. Voor een powernap bijvoorbeeld!

Lente: haal de zomer naar voren

In het voorjaar komt de natuur tot bloei en de dagen worden langer. In Nederland kent de maand maart vaak al erg mooie dagen waarop je aangenaam buiten kunt vertoeven. Veel mensen ondernemen in deze tijd graag activiteiten om de zomer naar voren te halen. Door bijvoorbeeld in het voorjaar op vakantie te gaan of te gaan sporten proberen zij langer van het mooie weer te genieten. Een hangmat komt aan deze voorjaarskriebels tegemoet. Vanuit een hangmat kun je ontspannen volgen hoe blaadjes en bloemen uit de knop ontspruiten terwijl de eerste tuinvolgels voor de achtergrondmuziek zorgen.

Zomer: maximaal vakantiegevoel

De zomer is de meest karakteristieke tijd voor een hangmat. De combinatie hangmat, zomer, vakantie, leesboek en drankje is klassiek en spreekt enorm tot de verbeelding. Een hangmat draagt bij aan het vakantiegevoel dat je prima in je achtertuin kunt beleven. De meeste hangmatten worden dan ook in het hoogseizoen verkocht. Ook hangstoelen nemen in populariteit toe. Deze zijn vooral bij kleinbehuisden in trek.

Herfst: geniet van een kleurrijke nazomer

Nederland kent regelmatig mooie nazomers. Tussen begin september en half november kunnen er perioden zijn die erg zomers aandoen. Zo'n “oudewijvenzomer” zoals die in de volksmond ook wel genoemd wordt, wordt logisch verklaard door een hogedrukgebied dat rond die tijd boven Midden-Europa ontstaat waardoor warme lucht vanuit het Middellandse Zeegebied wordt aangevoerd. De blaadjes aan de bomen kleuren geleidelijk geel en rood en dit kleurspectakel is juist vanuit een hangmat prachtig te volgen. Wie de zomer wil rekken, hoeft niet naar de Middelandse Zee te vertrekken!

Winter: neem een powernap in een hangmat

Niet bij uitstek de tijd om aan een hangmat te denken zou je zeggen. Maar toch, denkend aan de winterslaap bij veel dieren zijn mensen in de wintermaanden meer moe dan andere perioden in het jaar. Een verkwikkend middagdutje ofwel ‘powernap’ biedt dan uitkomst en kent momenteel zelfs een opmars op kantoor vanwege de voordelen voor de arbeidsproductiviteit. We zien dan ook steeds vaker creatieve ideeën om ook in de winter ‘zomers’ te ontspannen. Met de ophangset complete bijvoorbeeld, kan een hangmat prima binnen hangen. Bevestig de hangmat tussen twee muren, sluit je ogen en voilà, de winter krijgt een zomers tintje.

Met een beetje creativiteit kan een hangmat dus het hele jaar door gebruikt worden. Met recht kan het een veelzijdig product genoemd worden voor zowel voor heerlijke verwennerij als nuttige ontspanning. DeHangmat.nl verkoopt hangmatten en hangstoelen in alle soorten en maten. Klik hier voor ons aanbod!