Beleef de Olympische Spelen als een Braziliaan!

Tot en met 21 augustus 2016 vinden in Rio de Janeiro de Olympische Spelen plaats en zijn alle ogen gericht op Brazilië. Als eerste Zuid-Amerikaanse host van het evenement geniet Brazilië hiermee een grote eer en met zijn nationale passie voor sport is dit land natuurlijk een perfecte gastheer. Doe, eet en drink daarom als de Brazilianen en geniet nog meer van de Olympische gekte!

Zet je leven geheel in het teken van de Olympische Spelen

Los van de maatschappelijk discussie over het grote contrast in Rio tussen de schrijnende armoede en de geldverslindende Spelen, is er geen betere kandidaat denkbaar om dit internationaal sportevenement te hosten. Want er zijn weinig andere landen die zo kunnen opgaan in sport als Brazilië. Voetbal is hier volkssport nummer één en dat is te zien aan het grote aantal legendarische voetbalhelden, zoals Garrincha, Pelé, Romario en Ronaldo, en het feit dat Brazilië vier keer wereldkampioen is geweest. Vindt er een belangrijke (voetbal)wedstrijd plaats, reken er dan maar op dat het hele maatschappelijk leven in Brazilië even stil ligt. Ga daarom net als de Brazilianen met hart en ziel op in de sport, zet de Spelen voor drie weken in je leven op nummer één en beleef dit sportevenement met de intensiteit van een Braziliaan!

beleef de Olympische Spelen als een Braziliaan

Neem een siësta in een hangmat

De Braziliaan en zijn hangmat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al sinds mensenheugenis is de hangmat centraal onderdeel van de Braziliaanse cultuur en het dagelijks leven. Wanneer de temperaturen rond het middaguur op zijn hoogst zijn, kiest de Braziliaan eieren voor zijn geld zoekt hij met zijn hangmat een plekje in de schaduw. Er is geen betere manier om de hitte te trotseren en een middagdip te voorkomen! Tijdens de Olympische Spelen biedt de hangmat soelaas om al je nachtelijke uurtjes voor de televisie in te halen. Dat verdraaide tijdsverschil ook!

Siesta in een hangmat 

Snack als een Braziliaan

Maar goed dat Brazilianen zoveel van sport en dans houden, want in Brazilië wordt er veel en vaak gegeten; soms wel vijf keer per dag! Na een vaak zoet ontbijt volgt de belangrijkste maaltijd van de dag; de lunch. Rond acht uur is het tijd voor avondeten, maar vaak wordt er voor en na het diner ook nog brood gegeten. Een typisch Braziliaanse lunch bestaat uit rijst met bonen. Verder worden er veel stoofschotels gegeten en op zondag geniet de Braziliaan met familie en vrienden van een uitgebreide barbecue. Tijdens je uren voor de televisie kun je heerlijk snacken met Braziliaanse hapjes, zoals Pão de Queijo: kleine gebakken deegbolletjes met een lichte kaassmaak. Je maakt ze van cassavemeel, met toevoeging van melk, olijfolie, zout, eieren en geraspte kaas. Je kunt ook deegballetjes maken met een vulling van gekruid kippenvlees (Coxinha de Frango), gehakt (Coxinha de Carne) of verschillende vullingen zoals kaas, vlees, kip of kleine garnalen (Risole). Brazilianen zijn daarnaast echte zoetekauwen, dus zorg ook voor een zoete snack. Van ingekookte cacaopoeder, boter en gecondenseerde melk bijvoorbeeld maak je ‘brigadeiros’. Deze kleine bonbonnetjes rol je na bereiding door een topping naar keuze, zoals chocoladehagelslag of vruchtenhagel. Bij dit Braziliaanse hapje drink je een bakje geurige Braziliaanse koffie. De hartige snacks begeleid je met een fruitige Caipirinha, uiteraard gemaakt met de Braziliaanse rum Cachaca!

Snacken tijdens de Olympische Spelen als een Braziliaan