Aerial yoga: fit in je hangmat

Voor iedereen die wel eens wat meer lichaamsbeweging kan gebruiken, maar ook moeilijk uit zijn hangmat kan komen, is er dé oplossing: aerial yoga. Het gevoel van vrijheid van een hangmat gecombineerd met een ultieme workout! Je speelt met de zwaartekracht en bouwt aan kracht en souplesse. Klinkt zweverig? Dat is het ook!   

Yoga in een hangmat

Aerial yoga - ook wel antizwaartekracht, hangmat of lucht yoga genoemd - is de nieuwste stroming binnen de yoga. En hoewel de poses in de lucht er wellicht behoorlijk acrobatisch uitzien, is dit nu net de ideale vorm van yoga voor beginners. Want juist doordat je in de lucht hangt, kun je van de zwaartekracht gebruik maken en houdingen uitvoeren die bij yoga op de grond alleen zijn weggelegd voor gevorderden. Daarnaast biedt de hangmat extra ondersteuning en geeft het je veel meer bewegingsvrijheid. Daarmee is een yogales in de lucht een stuk gevarieerder dan op een mat.

 

Aerial yoga is yoga in een hangmat

 

De hangmat heeft de hoofdrol

De hoofdrol binnen aerial yoga is weggelegd voor de hangmat: een speciale doek van gladde stof die minimaal 300 kg kan tillen. Hiermee kun je al zwevend elke oefening aan. Aan de andere kant vergen de oefeningen ook extra concentratie omdat balans een belangrijke rol speelt. Maar zodra je eenmaal leert om met het doek om te gaan - waarbij je er vooral op moet vertrouwen dat deze sterke hangmat je echt wel kan houden  - gaat er een wereld voor je open. Met een beetje hulp van je hangmat kun je zomaar een handstand en een salto achterover en krijg je een hele hoop lenigheid en uithoudingsvermogen cadeau. Daarnaast geeft het gevoel van zweven een flinke dosis fun aan de oefeningen. Want wie houdt er nou niet van schommelen? Met aerial yoga komt het kind in jezelf weer naar boven!

 

Aerial yoga is yoga in een hangmat

 

Gezond en ontspannend

Tijdens aerial yoga beleef je niet alleen veel plezier, het biedt ook nog eens extra gezondheidsvoordelen ten opzichte van yoga op een mat. Om in balans te kunnen blijven, train je nog meer spieren bij de de meeste andere yogavormen. Ook is aerial yoga goed voor de doorbloeding en kan het rugklachten verminderen. Door je benen te verstrengelen in het doek kun je jezelf namelijk helemaal naar beneden laten hangen. Zo wordt de doorbloeding naar je hersenen gestimuleerd en kun je zonder moeite je rug compleet strekken. Je haalt hiermee de compressie uit de wervelkolom, spanning uit je nek en schouders en verfrist je geest. Bovendien krijgt je er een drukpuntmassage door de hangmat gratis bij. Aan het eind van een yogasessie wacht je ten slotte een heerlijke beloning: de hangmat gaat terug naar zijn oorspronkelijke vorm en wordt gebruikt om relaxed in te luieren. Zo kom je na een verfrissende workout helemaal tot rust.

Aerial yoga brengt lichaamsbeheersing, spel en ontspanning samen in een unieke vorm van yoga die hangmatliefhebbers zeker zal aanspreken!

 

Na afloop van een les aerial yoga is het heerlijk ontspannen in de hangmat